יום שבת, 8 בדצמבר 2012

קנינו עגבניות בשקל נכין סטוק של רוטב


לפני כמה זמן העבגניות עלו בסביבות 10 ש"ח לקילו,שזה מטורף, עכשיו קנינו אותם בשקל לקילו(* כמובן  אחרי קנייה בסופר מעל 100 ש"ח). מה אני עושה כל כך הרבה עגבניות? פשוט משמרת. משמרת =מצנצנת (מכניסה לצנצנת :))

רוטב פסטה מוכן בריא וטעים יותר  

מה צריך ?

  • קילו עגבניות בשקל -עגבניות חתוכות לקוביות. אם שיש  סבלנות מוזמנת לחלוט אותן ולקלף.
  • מלח/פלפל לפי הטעם
  • אורגנו מיובש  -2 כפות
  • סוכר חום -4 כפות
  • רכז עגבניות  קופסא בינונית
  • 3 בצלים קצוצים
  • 5 שיני שום
  • מים
  • 2 כפות שמן



הוראות הכנה לצנצנות 
דבר ראשון יש צורך בעיקור הצנצנות שיש בידכם. כדאי למצוא צנצנות שמתאימות לריבות שנסגרות היטב.
איך מעקרים? שוטפים את הצנצנות עם מים וסבון ומייבשים. בינתיים מרתיחים 2 ליטר מים בסיר גדול. לאחר הרתיחה הכניסו את הצנצנות אחת אחת. לתוך הסיר והניחו אותן למשך כמה דקות.
הוציאו אותן והניחו שוב לייבוש הפוכות, כלומר עם הפתח למטה. יש לשמור את המים הרותחים להמשך.

הוראות לרוטב
מטגנים את הבצל עם השמן עד שמזהיב. לאחר מכן יש להוסיף את העגבניות החתוכות ולבחוש עד שהעגבניות מתרככות.
בשלב זה נוסיף את התבלינים :סוכר ,מלח ופלפל שום.
יש לבחוש מידי פעם.
להוסיף 2 כוסות מים ולערבב.
להוסיף את הרכז עגבניות ואת אורגנו המיובש.
זהו לתת לרוטב להתבשל ולהתצמצם .

לאחר שהוא מוכן -לתת לו להצטנן. אפשר גם לטחון את רוטב במוט בלנדר לרוטב בעל מרקם חלק יותר.

כדי שהרוטב ישמר לנו לכמה חודשים יש להעביר את הצנצנות תהליך חימום לסטריליזציה. תהליך זה יוצר ואקום בצנצנות. יש לשמור את השימורים במקום קריר וחשוך כמו למשל מקרר.

תהליך החימום 
לאחר שהרוטב התקרר, נמזוג לתוך הצנצנות המוכנות ונסגור היטב את הפקקים.
אותו סיר עם המים שהרתחנו מוכן. עוטפים את הצנצנות בשכבת מגבת כדי למנוע מגע ביניהם. ניתן לשים בתחתית הסיר רשת.
מכניסים את הצנצנות פנימה ומוודאים שיש לפחות 3 ס"מ מים אשר מכסים את הצנצנות. אם תוך כדי החימום המים מתאדים יש להוסיף.
כמה זמן לחמם? 25 דקות.
בסיום מסירים את הסיר מהלהבה ומוצאים את הצנצנות בעזרת מלקחיים ומניחים לצנצנות להתקרר.
זהו מוכן ...

כדאי לרשום תאריך על הצנצנת כדי שנזכור מתי קנינו עגבניות בשקל...

וכשאין זמן להכין רוטב לפסטה  שולפים צנצנת ומוזגים על הפסטה.
קשה באימונים וקל בקרב :)








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תגובות