יום חמישי, 8 במרץ 2012

החיים שלנו תותים


תותים -זה פרי עונתי טעים מושך, סקסי ואוטוטו נגמרת העונה.
לכבוד סוף העונה יצאנו לשדה ועשינו קטיף תותים.
אני בהזדמנות זו מודה למשק 6 במושב גאולים על האירוח .התותים היו טעימים ונראה לי ששבענו מתותים:) טוב,לפחות עד השבת הבאה.
פגשנו את אודי נחשון, החלקאי החביב שהסביר לנו איך ההדברה הביולוגית עובדת -בקיצור חרקים שאוכלים חרקים. עדיף על כל הדברה כימית.
כל כך נהננו מתותים השנה שאני רוצה לשמר אותם באיזו שהיא דרך .

מה אפשר להכין מתותים?
מלא דברים
הכנו כבר ריבת תות
גלידת תות
משקה תות
החלטתי להקפיא אותם לשימוש בקיץ





איך מקפיאים תותים ?
תותים בכמות המצויה
שוטפים אותם במים
מייבשים על נייר אפייה על תבנית  כמספר דקות
מכניסים את התבנית למקפיא לחצי שעה -כך יהיה קל יותר אח"כ להפריד בין כל תות ותות.

מוצאים
מפרידים לקופסאות קטנות הרמטיות למקפיא לכבוד הקיץ .

תות שדה - מכיל הרבה ויטמין C אפילו יותר מתפוזים,לא סתם הפרי הוא בזמן החורף ,כאשר אנו זקוקים לתוספת מהויטמיןC אשר מחזק את מערכת החיסונית שלנו.
תות שדה עשיר בנוגדי חימצון
עוד על הערכים התזונתיים של התות
מבחינת הרפואה סינית -תות
מתוק -חמצמץ ,מקרר ,מחזק את הטחול ואת התאבון .,מלחלח יובש ,מייצר נוזלים,טוב לאזור הגרון .מחזק דם.

גלידת יוגורט ותות ביתית (ללא צורך בשום מכונה )
סלסלת תותים
יוגורט
מעט סילאן להמתקה נוספת -לבחירה

מקפיאים את היוגורט בנפרד  מהתותים בקופסאות המתאימות למקפיא ל שעתיים.
מעבירים בבלנדר את התותים להכנת מחית ,מוסיפים את הממתיק.
מערבבים בקערה את היוגורט והתותים לתערובת אחידה
מחזירים לקופסא למקפיא,
מידי שעתיים  שלוש לערבב ,יותר נכון לגרד עם מזלג את הגלידה וזאת כדי שתיווצר תחושת גלידה אחר כך.
אם זו כמות גדולה,ניתן להפריד לשתי קופאות איחסון להקפאה מהירה יותר.


כמובן שאני שונאת בזבוז אז הנה לכם עוד רעיון מה לעשות עם עלי תותים -
שטיפת פה מרעננת 







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תגובות