יום ראשון, 17 במרץ 2013

סוףסוף הגענו להר של זבל

תל אביב והאובך.
כבר המון זמן אני רוצה לקחת את החבר'ה לפארק אריאל שרון ( חירייה ) וזה קרה .
בחג פורים ביקרנו , הסיור הוא  כשעתיים, בו הכרנו את מה שהיה פעם הר הזבל.
הסיור מתחיל בעלייה לאוטובוס וטיפוס על ההר.
כאשר הגענו, קיבל אותנו מדריך שנתן לנו רקע על הפארק המדהים שהולך להיות מוכן עוד 15 שנה.
התוכניות מרהיבות, הרבה ירוק, מחשבה אקולוגית טהורה.
מתוכננים שבילים לאופניים ,אגם מלאכותי ,פינות חמד.
המטרה של הפארק היא לאפשר "ריאה ירוקה " לאזור גוש דן ולעזור לאלפי בעלי חיים חיים בטבע.
כרגע הפארק בבנייה ,בינתיים נהננו מנוף מרהיב, הצגה טובה לילדים, כמובן על מיחזור.
קיבלנו הרצאה על הציפור החזקה בטבע וראינו איך מטביעים (מהמילה הטבעה) אותה כדי שנוכל לזהות אותה (יותר נכון האיש ציפורים בפארק:) למדנו שישראל ובמיוחד אזור החירייה הוא האזור שבו פעמיים בשנה בו הן מגיעות לזמן הנדידה.
ממש התרגשתי לראות את התכנון ,את האהבה לטבע ואני שמחה שהפארק קיים.

בקיצור , ממליצה  בחום לקחת את הילדים להבין קצת יותר על מיחזור ולראות את התמונה הכללית .
להבין שבני אדם אומנם הורסים אבל גם מתקנים .
הסיור ללא תשלום ,בהרשמה מראש
http://www.parksharon.co.il























יום ראשון, 3 במרץ 2013

מי אוהב בוץ ??אנחנו :)

בוץ שהולך להתערבב עם קש ליצירת טיח אדמה 
טוב כבר המון זמן אני רוצה להגיע לשחק בבוץ. המקום היחידי שידעתי זה בקיבוץ לוטן (ליד אילת)וזה באמת היה מצריך מאיתנו מאמצים רבים, במיוחד נסיעה ארוכה עם שלושה צוציקים מאחורה.
למזלנו, מטופלת שלי יקרה, סיפרה לי על מרכז אקולוגי שעכשיו מוקם בשדמה ישוב שנמצא 10 דקות ממני !!
אפרת וולפסון, אישה מיוחדת במינה עם חזון ותעוזה, הזמינה אותנו לחוות בנייה בבוץ.

כמה מילים על המרכז האקולוגי בשדמה :בימים אלו קבוצה של מספר משפחות מקימים מרכז אקולוגי /חינוכי /קהילתי כחזון לחיים משותפים ובר קיימא .

המבנה (לול ישן) שהקהילה בונה הינו ממוחזר מחומרים טבעיים 100%: קרמיקות שבורות, זכוכיות, צנצנות ועוד. במבנה העתידי להיות מרכז פעילויות קהילתיות ,אשר כבר בשנה האחורה פעיל.
מידי חודש מתקיים "שוק קח תן " בו חפצים ללא שימוש מוצאים בעלים חדשים.
בתכנון : מבנה ישמש לפעילות למען הקהילה : מסגרת חינוכית לילדים, חוגים, הרצאות לחיזוק הקשר של הקהילה האקולוגית וכמובן שמריה על אורח חיים בר קיימא .

המרכז זקוק למתנדבים עם אהבה לאדמה וכבוד לסביבה.
מזמינה אתכם להירשם לניוזלטר /או לשלוח מייל :

כנסו גם לקבוצה בפייסבוק

מה איתנו ?

הילדים נהנו מכל רגע, אנחנו החכמנו והכרנו אנשים עם הוויה אחרת ועם רצון עז לשנות את הסביבה.
הגענו בבוקר וישר התחלנו לערבב אדמה, לסנן, לשחק בבוץ, להכין טיח אדמה עם קש ,לטייח.
הילדים, במיוחד הקטן שלי בן השנתיים לקח ברצינות את עניין הבנייה ונראה שהוא יודע מה הוא עושה.
בצהריים אכלנו יחד, הפועלים, מטעמים צמחוניים כמובן(אני הבאתי חמין צמחוני), כולם היו רעבים ומרוצים.
חייבת לומר שלא נשאר פירור צמחוני אחד.
הילדים לא רצו ללכת הביתה וביקשו לגור בדיוק שם.
מה צריך יותר? פרדסים עם תפוזים מוכנים לאכילה, ענפים מוכנים לטיפוס, אוהל דום מדהים, שירותי קומפוסט ובעיקר אווירה רגועה ומשחוררת ...
מה שבטוח אנחנו חוזרים שוב ...
תודה לך אפרת ליום מוצלח במיוחד !! תודה לך אדמה .

אלמוג מנהל את העניינים 




מסננים









יום שני, 18 בפברואר 2013

ספיישל פורים -משלוח מנות בעיצוב אחר


 אוטוטו פורים ,סוף סוף חג כייפי ...
מתחפשים ומכינים משלוח מנות לכולם.
השנה אני מכינה משלוח מנות בצנצנת .למה ?
כי יש לי אהבה מיוחדת לצנצנות. כן צנצנות עושות לי משהו ....
איך מכינים משלוח מנות קצת אחר
קונים ממתקים ומכניסים לצנצנת סוגרים עם קישוט יפה .

מתכון לעוגיות שיבולת שועל 
(בתמונה צנצנת מצד שמאל )

מצרכים יבשים לצנצנת :
2 כוסות  שיבולת שועל מלאה
כוס וחצי סוכר חום
כוס וחצי קמח מלא
כוס של שוקולד צ'יפס
כוס שקדים ואגוזים טחונים
כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח

מי שמקבל את המשלוח מנות צריך להוסיף
ביצה אחת
כפית תמצית וניל( אני מכינה לבד כנסו )
מאה גרם חמאה בטמפ' החדר .

הוראות הכנה -
את החומרים היבשים לסדר בשכבות אל תוך הצנצנת. עדיף ליצור שכבות צבע -קמח ,אח"כ שוקו-שיבולת -סוכר
יש לצרף לצנצנת פתק ובו כתוב את הוראות ההכנה הנ"ל
במיקסר יש לשפוך את תוכן הצנצנת
לחמם את התנור ל180 מעלות .

  • להוסיף 100 גר' חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
  • כפית תמצית וניל
  • ביצה אחת

לערבל עד שנוצרת עיסה ,לא דלילה מידי ולא סמיכה מידי
איתה ניצור כדורים שנניח על נייר אפיה בתבנית גדולה .נשטח בעזרת מזלג .
20 דקות בתנור עד שהעוגיות הבריאות והטעימות מוכנות .


 מתכון נוסף :עוגת שוקולד

על אותו רעיון -נכניס את החומרים היבשים לצנצנת בשכבות
2 כוסות סוכר חום
כוס אבקת קקאו
כוס אגוזי מלך טחונים או מלאים /שבורים
כוס קמח
כוס של שוקוצ'יפס

להוסיף פתק :
לחמם מראש  את התנור ל 160 מעלות .
לשמן תבנית עגולה או שתי תבניות מאורכות

  • 100 גר חמאה רכה חתוכה לקוביות להקציף עם 
  • 4 ביצים 
  • להוסיף את הצנצנת עם המצרכים היבשים  .לוודא שאין גושים 
  • להעביר את התערובת לתבנית ולאפות  




ולמרות שט"ו בשבט עבר ניתן להכין צנצנת מלאה באגוזים זרעים ,שקדים.
או גרנולה בהכנה ביתית
להכין צנצנת של פנקייקים מוכנים -רק להוסיף חלב וביצים .
גם חוסך זמן וגם אתן יודעות בדיוק מה יש בפנים :)

חג פורים שמח ומבדח !!!


יום שלישי, 22 בינואר 2013

קוסמטיקה טבעית בבית - פינוקים לפנים

את האמת, אני כבר לא מאמינה לשום חברה, נהייתי סקפטית בכל. קצת עצוב מצד אחד, מצד שני זה מביא אותי למקום בו אני סומכת יותר על עצמי ופחות תלויה בתאגידי הענק.
אני באמת מאמינה שהגוף צריך להיות עם כמה שפחות חשיפה של חומרים כימיים. הגוף עצמו סופג במשך שנים, הכבד הוא בית חרושת שעובד יותר, ובזמן שיש קצת חולשה אז באה הנקמה של הגוף במחלה.

אז אני מכינה לעצמי את המוצרים הטבעיים שלי עם חומרים שיש לי בבית, נהנית מזה ואני יודעת בדיוק מה יש שם.
משתפת אתכם במתכונים המפנקים שלי עם חומרים שקיימים בבית.
ההכנה קלה והשימוש הוא מיידי

חלב פנים ממי ורדים :
  • 2 כפות של גבינה לבנה
  • 2 כפות דבש
  • כף מי ורדים
מערבבים -מנקים בעדינות את הפנים עם צמר גפן יש גם ריח מעולה !!

אמבט אדים מטהר לפנים :
  • ליטר מים
  • ענף של טימין  טרי-אם אין אפשר מיובש
  • חופן של פרחי לבנדר
  • חופן של לואיזה


בסיר קטן, הרתיחי את המים עם הצמחים. אחרי 5 דקות, הסירי את הסיר מהאש והמתיני מספר דקות להתקררות.
הניחי את הראש שלך מעל הסיר,עיצמי את עינייך וכסי את הראש. השארי 3 עד 5 דקות .
פותח את הנקבוביות ומטהר את הפנים.
לא מומלץ לנשים עם קופרוז או עור רגיש .

פילינג עדין לפנים :
  • 2 כפות קוקוס טחון 
  • 2 כפות דבש 

לערבב
לעסות את הפנים בתנועות סיבוביות
לשטוף ולמרוח קרם פנים טבעי.

פילינג עדין לפנים מתכון 2:

2 כפות שיבולת שועל טחונה -קוואקר
מים
טיפה של לבנדר
תערבבי את המים ואת הקוואקר עד לקבלת משחה, תעסי את הפנים בעדינות, התמקדי באזורים כמו האף, סנטר,מצח.
שטפי, נגבי, ומרחי קרם פנים טבעי.

שפתון ביתי- לשפתיים סדוקות ויבשות

  • 2 כפות שעוות דבורים
  • 2 כפיות שמן שקדים
  • 2 כפות מי ורדים
  • 2 כפות דבש

בסיר קטן, המיסו את שעוות הדבורים על אש נמוכה בתוספת שמן השקדים.
לאחר ההמסה הוסיפו  את מי הורדים  והדבש .ערבבו עד לקבלת מקרם משחתי .לשפוף לכלי זכוכית קטן.
זהו מוכן לשמירה במקרר .מחזיק זמן רב.








יום שבת, 15 בדצמבר 2012

מה אפשר לעשות עם קליפות תפוזים?

עוד לא סוף עונת התפוזים ,אבל הילדים אוכלים הרבה פרי הדר. אז מה אפשר לעשות עם קליפות תפוזים ?

מכירים את זה שבאמצע הקיץ בא לכם עוגת תפוזים ואין ממש תפוזים ?
או שאתם צריכים לגרד קליפת תפוז ?
הנה דרך פשוטה לשמר קליפת תפוזים בכל עונה .

מה עושים?
יש לשטוף את התפוזים קודם .
מגרדים את קליפות התפוז.
מניחים את קליפות התפוז לתוך תבנית קוביות הקרח
לאחר שקפאו. יש לשחרר ולהכניס לקופסא אטומה או שקית סגורה .
כך יישאר לכם טעם של תפוז גם באמצע הקיץ :)





או אפשרות שנייה היא להכין חומר ניקוי לבית :לניקוי זכוכיות 

או שפשוט תזרקו לקומפוסטר :)


יום שבת, 8 בדצמבר 2012

קנינו עגבניות בשקל נכין סטוק של רוטב


לפני כמה זמן העבגניות עלו בסביבות 10 ש"ח לקילו,שזה מטורף, עכשיו קנינו אותם בשקל לקילו(* כמובן  אחרי קנייה בסופר מעל 100 ש"ח). מה אני עושה כל כך הרבה עגבניות? פשוט משמרת. משמרת =מצנצנת (מכניסה לצנצנת :))

רוטב פסטה מוכן בריא וטעים יותר  

מה צריך ?

  • קילו עגבניות בשקל -עגבניות חתוכות לקוביות. אם שיש  סבלנות מוזמנת לחלוט אותן ולקלף.
  • מלח/פלפל לפי הטעם
  • אורגנו מיובש  -2 כפות
  • סוכר חום -4 כפות
  • רכז עגבניות  קופסא בינונית
  • 3 בצלים קצוצים
  • 5 שיני שום
  • מים
  • 2 כפות שמן



הוראות הכנה לצנצנות 
דבר ראשון יש צורך בעיקור הצנצנות שיש בידכם. כדאי למצוא צנצנות שמתאימות לריבות שנסגרות היטב.
איך מעקרים? שוטפים את הצנצנות עם מים וסבון ומייבשים. בינתיים מרתיחים 2 ליטר מים בסיר גדול. לאחר הרתיחה הכניסו את הצנצנות אחת אחת. לתוך הסיר והניחו אותן למשך כמה דקות.
הוציאו אותן והניחו שוב לייבוש הפוכות, כלומר עם הפתח למטה. יש לשמור את המים הרותחים להמשך.

הוראות לרוטב
מטגנים את הבצל עם השמן עד שמזהיב. לאחר מכן יש להוסיף את העגבניות החתוכות ולבחוש עד שהעגבניות מתרככות.
בשלב זה נוסיף את התבלינים :סוכר ,מלח ופלפל שום.
יש לבחוש מידי פעם.
להוסיף 2 כוסות מים ולערבב.
להוסיף את הרכז עגבניות ואת אורגנו המיובש.
זהו לתת לרוטב להתבשל ולהתצמצם .

לאחר שהוא מוכן -לתת לו להצטנן. אפשר גם לטחון את רוטב במוט בלנדר לרוטב בעל מרקם חלק יותר.

כדי שהרוטב ישמר לנו לכמה חודשים יש להעביר את הצנצנות תהליך חימום לסטריליזציה. תהליך זה יוצר ואקום בצנצנות. יש לשמור את השימורים במקום קריר וחשוך כמו למשל מקרר.

תהליך החימום 
לאחר שהרוטב התקרר, נמזוג לתוך הצנצנות המוכנות ונסגור היטב את הפקקים.
אותו סיר עם המים שהרתחנו מוכן. עוטפים את הצנצנות בשכבת מגבת כדי למנוע מגע ביניהם. ניתן לשים בתחתית הסיר רשת.
מכניסים את הצנצנות פנימה ומוודאים שיש לפחות 3 ס"מ מים אשר מכסים את הצנצנות. אם תוך כדי החימום המים מתאדים יש להוסיף.
כמה זמן לחמם? 25 דקות.
בסיום מסירים את הסיר מהלהבה ומוצאים את הצנצנות בעזרת מלקחיים ומניחים לצנצנות להתקרר.
זהו מוכן ...

כדאי לרשום תאריך על הצנצנת כדי שנזכור מתי קנינו עגבניות בשקל...

וכשאין זמן להכין רוטב לפסטה  שולפים צנצנת ומוזגים על הפסטה.
קשה באימונים וקל בקרב :)








יום שבת, 20 באוקטובר 2012

מה עוד עושים עם שאריות לחם -חלק 3

טוב ,אולי הבנתם כבר ,יש הרבה שאריות של לחם אצלי :)ככה זה כשהבן זוג עובד עם קמח ...
הפעם הכנתי צנימים עם שום ושמן זית .יצא מעולה !!



ייבוש- הפעם נשאר לי באגט מחיטה מלאה ודגנים ופרסתי אותו לפני שהנחתי לייבוש ליומיים בשקית מחוררת.
זולפים  מעל הצנימים הרבה שמן זית שום, מלח ופלפל.זהו לצלייה בתנור.



יצא מעולה !!
אופציה נוספת היא להתיך פרוסת גבינת עזים על הצנים בתוספת  סלט עשיר בכל טוב .
בתאבון !!

מה עושים עם שאריות לחם -חלק 2
מה עושים עם שאריות של לחם -חלק 1



חורף בפתח-קרוטונים ביתיים למרק (שאריות לחם חלק 2)


טוב יש עוד זמן לחורף אבל השעון חורף כאן והגיע הזמן למרקים וקרוטונים טעימים כמובן בהכנה ביתית.
הפוסט הזה הוא המשך לפוסט הקודם "מה עושים עם שאריות לחם "
אז איך מכינים קרוטונים טעימים לחורף ?
חותכים לריבועים

כרגיל, פשוט מאוד.מייבשים לחם/ חלה יום יומיים בשקית מחוררת .
מכינים קערה ובה שופכים שמן זית באדיבות
 ו4-7 שיני שום כתושים וקורט מלח 
שופכים על ריבועי הלחם את תערובת השמן זית,מניחים על נייר אפיה  ,מחממים תנור על 160 מעלות מצב גריל עד להשחמה.
                                                             

 זהו מוכן !!שיהיה חורף נעים ובריא .

שאריות של לחם חלק 1 
שאריות של לחם -חלק 3


מה עושים עם שאריות של לחם ??חלק 1

אז מה עושים עם חלה ,לחם ,בגט או סוגי לחם אחרים שמתחילים להתייבש? אני מכינה בקלי קלות

מייבשים לחם בשקית לא אטומה למשך יומיים .לא כדאי להכניס לשקית סגורה כי הלחם יעלה עובש.

      חותכים לפרוסות ומכניסים לטוסטר לייבוש נוסף


מכניסים למיקסר /בלנדר

טוחנים וזהו מוכן !

מה יותר פשוט מזה? אגב יוצא יותר טעים מהקנוי ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם.
אני שומרת אותם במקרר בקופסא אטומה
.אפשרי גם במקפיא.


אם אין לכם כוח להכין תמיד ניתן להאכיל את היונים ואת הציפורים בפארק :)

מה עוד מכינים משאריות של לחם -חלק 2
שאריות של לחם -חלק 3 



יום שישי, 28 בספטמבר 2012

סליחה על היעדרות ארוכה ...

קוראות יקרות אני מתנצלת על ההפסקה מהפוסט הקודם ,חופש גדול וחגים ומגוון תירוצים .
מבטיחה לחזור אחרי החגים :)- הכל על פלסטיק ,עוד מתכונים לניקיון טבעי ,מתכונים טבעיים , אמצעי מניעה טבעיים ועוד
שלכן איזבל

יום שני, 9 ביולי 2012

איך לטפל בצרבת באופן טבעי

הפוסט הזה בהשראת כמה מטופלות  שלי בהריון הסובלות מצרבות .. אז  מוקדש לכן ולכל מי שסובל מצרבות .
קודם כל מה היא צרבת ? מה מרגישים ?
סימפטומים די דומים אצל רובם- תחושה מלווה של שריפ, נפיחות, חומציות בפה, כאב באזור החזה, לחץ באזור הקיבה.
רוב האנשים חושבים שצרבת היא מצב הנגרם כתוצאה מחומציות בקיבה, יותר נכון לומר שהמצב נגרם כתוצאה מיציאה של חומציות הקיבה לכיוון הוושט דרך סוגר הקיבה. למרות מה שחושבים, הצרבת  נגרמת ממחסור בחומציות בקיבה ולא עודף חומציות ונקשרת לשינוי בסוגר הקיבה (הסיבות בהמשך)
חולים הנוטלים נוגדי חומציות ואכן הם מקלים מיידית. מה שנוגדי החומציות עם הזמן עושים שהם גורמים למחסור בחומציות הקיבה .
חומציות הקיבה והאיזון שלה חשובה לתהליך עיכול חלבונים, פחמימות ושומנים ובנוסף להילחם בחיידקים אשר יכולים לפלוש לגוף דרך מערכת העיכול.
חומציות הקיבה מסייעת לספיגה של מינרלים וויטמינים כגון B12,סידן ומגנזיום.
מי שלוקח לאורך זמן תרופות לחומציות הקיבה מחמיר את מצב האיזון של הקיבה וספיגה של ויטמינים ומינרלים מה שיכול לגרום לעייפות וחלושה ועם הזמן אוסטאופרוזיס.
מגיל 40, חומציות הקיבה משתנה באופן טבעי ויש לשמור עליה במצב מאוזן.

מה גורם לצרבת ?
·        השמנה –שומן הלוחץ על הקיבה
·        תרופות
·        עישון
·        תזונה לקויה –סוכרים ,בצקים
·        זיהום חיידקי –הליקובקטר פילורי
·        לבוש צמוד
·        סטרס –הורמוני הסטרס גורמים להרפיה של הסוגר של הקיבה .
·        חולשת שרירים
·        אלרגיות למזון –מוצרי חלב וגלוטן
·        הרנייה-בקע סרעפתי
·        שכיבה לאחר ארוחה
·        חוסר במגנזיום האחראי על שריר הסוגר בקיבה
·        הריון

צרבת בהריון נרגמת על ידי הורמון המשתחרר בשם רלקסין בתקופת ההריון אשר גורם לסוגר של הקיבה להיות רפוי אשר מעלה חומציות לכיוון הוושט.בנוסף על כך ישנו לחץ של העובר על הקיבה הגורם כמו כן לעליית החומציות .
איך ניתן למנוע צרבות ?
להימנע ממזונות אשר מעוררים את חומציות הקיבה :
קפאין- קפה /תה שחור/קולה
סוכרים ופחמימות ריקות
מוצרי קקאו
גבינות
אלכוהול
מזונות חריפים
מזונות מטוגנים
מזון שומני                                                                                    
פרי הדר
עגבניות

איך ניתן לטפל בצרבות באופן טבעי?  
טיפול מיידי בסימפטום
סודה לשתייה- למהול חצי כפית בכוס מים ולשתות .עובד מיידי
חומץ תפוחים –לדלל ולשתות
מיץ אלוורה -לא בזמן הריון 
מי קוקוס 
תה זרעי שומר –אחרי הארוחה
שקדים –מספר שקדים ביום

טיפול מערכתי
כשלב ראשון יש להתייחס למצב הסימפטומתי  ולטפל בו ,אם המצב חוזר על עצמו בתדירות גבוהה יש לחקור ולמצוא  את מקור הבעיה .
אם אתם סובלים מצרבות באופן קבוע אני ממליצה לבדוק את התזונה שלכם ולעשות שינויי .למשל לאכול ארוחות קטנות במהלך היום ,להימנע תקופה מסוימת מגלוטן ומוצרי חלב ,חובה להוריד את כל המזונות הגורמים לחומציות יתר.
להפסיק לעשן J
לשתות מים בכמות מספקת
להירגע –תרגול נשימות ,יוגה ,מדיטציה ,ספורט ,ספונג'ה למי שזה מרגיע אותה .

בנוסף ישנם צמחים וטיפולים תומכים אשר יכולים לאזן את מערכת העיכול שלכם.
דיקור סיני עובד פלאים וגם בהריון !
רפלקסולוגיה
צמחי מרפא
אחד מהם הוא שוש קירח –ליקוריץ –אפשר למצוא אותה בחנויות תבלינים.
ללעוס אותו –הוא גורם לציפוי השכבה הפנימית של הקיבה ומגן עליה  .

תוספי מזון –לדוגמא להוסיף אנזימי קיבה ,אסידופילוס ,בטאין, ויטמין D

צרבת היא סימפטום למצב של חוסר איזון במערכת העיכול .תזכרו שלנטרל את חומציות הקיבה  לא מספקת וגם מה שעוזר לאחד לא אומר שזה יעזור לשני ,כל מקרה לגופו .תבדקו עם עצמכם מה מזיק לכם בחיים שלכם .וממה שקורה לכם בחיים: מה קשה לכם לעכל ??מי מעצבן אתכם?




יום ראשון, 1 ביולי 2012

דוחה יתושים טבעי

הקיץ הגיע ואיתו כל היתושים הצמאים לדם טרי ומתוק.
הרבה מוצרים אשר נמצאים בשוק הם כימיקלים קוטלי חרקים. אני לא מעוניינת שיימצא אצלנו בבית וגם לא יתושים :)
אני מכינה כמובן לבד

דוחה יתושים טבעי :

  • 10 טיפות של ציטרונלה
  • 10 טיפות של לבנדר
  • חצי כף חומץ
  • חצי כוס מים פושרים
  • 5  טיפות אקליפטוס
  • 5 טיפות מנטה

שוכים את התכולה לבקבוקון (עדיף כהה כי זה שומר על השמנים האתריים)
מנערים לפני השימוש .

זהו מוכנים לקיץ :לטיולים ולברחשים בסחנה.

ניתן גם לשים מהתערובת כמה טיפות במבער לפני השינה  -רק יש להשגיח ולהרחיק מהישגם של ילדים :)

יום ראשון, 3 ביוני 2012

תמצית וניל ביתית

וניל הוא תרמיל בעל ארומה משכרת ומאוד מרגיע.
אני מחפשת תמצית וניל טבעית והעלות שלהם באמת גבוהה ולכן החלטתי כמובן להכין לבדי בבית כמובן בקלות רבה.

תמצית וניל ביתית -
נשמרת למשך מספר חודשים במקום קרירי ויבש.

  • שניים שלושה תרמילי וניל
  • בקבוק זכוכית ריק מעוקר
  • אלכוהול 40 אחוז לפחות -מומלץ רום או וודקה

משפך

הוראות הכנה -
חותכים עם סכין חדה את תרמילי הוניל.
ממלאים 3/4 מכמות האלכוהול בבקבוק הריק.
מכניסים את תרמילי הוניל בשלמותם.
סוגרים
לאחר כ- 3 שבועות התמצית מוכנה.

יום ראשון, 27 במאי 2012

גרנולה ביתית וקלה להכנה


גרנולה ביתית 
מרכיבים -
בקערה גדולה מחברים יחד את המרכיבים היבשים:
6 כוסות שיבולת שועל פתיתים מלאים -לא קוואקר אינסטנט
חצי כוס קוקוס טחון
חצי כוס זרעי חמניה לא קלויים 
חצי כוס זרעי דלעת לא קלויים
חצי כוס שומשום
לחומרים היבשים מוסיפים :
3/4 כוס סילאן 
אני מוסיפה מעט מים חמים לאותה כוס כדי להמיס את הסילאן.
2 כפיות שמן קנולה 

לערבב עד שכל הזרעים והשיבולת שועל יכוסו בסילאן אחרי שערבבנו את כל המרכיבים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד להזהבה
בערך כחצי שעה -תלוי בתנור.
יש לערבב מידי מספר דקות כדי שלא ישרף בצדדים.
כשנראה מוכן,נוצי ונצנן.

ולהכניס לצנצנת מעוקרת ונקייה.

ניתן להוסיף לאחר הצינון :פירות יבשים כמו משמשים ,תותים ,תמרים ,תפוחים חמוציות וכל העולה על רוחכם
*פצפוצי שוקולד איכותיים בגרנולה משדרגים אותה .
גרנולה צלויי זהו להם גרנולה קריספית  טעימה ופשוטה להכנה .

יום שישי, 18 במאי 2012

חג החלב בפתח: חלב הוא טוב /לא טוב ליהודים? לא משנה העיקר המתכון

בתור מטפלת ברפואה סינית למדנו שמוצרי חלב הם מייצרי ליחה,קרים באנרגיה ולא מתאימים לכל אחד ואני בהחלט מסכימה .לפי התזונה הסינית לכל מזון יש טעם ,אנרגיה ,צבע ,כיוון ופעולה בתוך הגוף.
שמעתי המון על הספר של ד"ר אבני 'שוטי החלב' ורק לאחרונה יצא לי לרכוש אותו ולקרוא . המחבר מתנגד נחרצות למאכל של מוצרי חלב מכל סוג.
חיפשתי תשובות ויותר נכון מישהו שיאשר לי את תחושותיי ואת האינטואיציה הטבעית שיש לי לגבי התזונה בבית.
מה שקורה אצלי במקרר הוא מיעוט של מוצרי חלב. מרגיש לי נכון לגדל את ילדיי ללא שפע מוצרי חלב,מ עדני שופעי סוכר וחלילה שוקו מוכן.
אני התחברתי להרבה דברים שהוא כתב כמו -שאלוהים אכן ברא גוף שהוא מכונה נפלאה והוא חשב על הכל לפרטי פרטים ושהכל צריך להיות באיזון, ואנחנו בני האדם מקלקלים את הגוף ואז נוצרת מחלה.
אני מאמינה שאנחנו צריכים להרבות בירקות טריים ומבושלים או מאודים, ושצריכת חלבונים מן הצומח היא דרך טובה להשיג חלבון .ואכן הוא חשוב לבנייה בגוף .
אני גם מסכימה שחברות החלב  הם אשר המציאו את המושג בריחת הסידן ושהכל עניין כלכלי .

אני חושבת שהתנאים שמוחזקות הפרות ברפתות הן לא ידידותיות לפרות ולעגלים וזה די מזעזע בעיניי במיוחד ברפתות הגדולות. במושב הייתי עדה למיני חליבות -רובוטית או ידנית (הכוונה היא שהאדם מחבר את המשאבה לעטינים לא כמו פעם)  ועליי לומר שהתנאים שהפרות מוחזקות זקוקים לשיפור.
לצערי קצת התאכזבתי מהספר .הוא לא ממש שיכנע אותי להפסיק לגמרי לאכול מוצרי חלב והאהבה הגדולה שלו למוצרי סויה לא מרגישה לי נכון. על הסויה אכתוב בהחלט בהמשך.
החלב בארץ בעיניי הוא מאוד דליל ודי חסר טעם והגבינות הלבנות והקוטג' הם הרבה מים לבנים שעברו הליך כימי.
אני בעד גבינות שעברו תהליכים של תסיסה /בישול ופעילות אנזינתית כמו הגבינות הצרפתיות המסריחות ביותר (טוב יש לי חולשה לגבינות עם הריח המעופש )
נראה לי מתאים יותר וטעים יותר לגוף שלנו -אני כמובן בעד הכל במידה !

מה יש בחלב ?מים ,חלבונים ,סוכר חלב (לקטוז), סידן ,ויטמינים ,מינרלים (זרחן ,מגנזיום) נוגדנים להורמוני גדילה IG1 
אנטיביוטיקה ( שהפרה מקבלת ).שלא נדבר על התזונה של הפרה (תירס וסויה מהונדסת.)

האם אפשר לחיות ללא מוצרי חלב? כן ,במזרח הרחוק ובאפריקה מוצרי החלב אינם נמצאים על שולחנותיהם ומצב הבריאות שלהם נראה טוב -במיוחד סביב נושא הסידן והאוסטאופרוזיס, גיל המעבר ועוד.
בארץ יש לא מעט אנשים אשר נמצאו רגישים ללקטוז -אשר הימנעות של 100% מפחיתה להם את הסימפטומים הקשים.

אני מאמינה שצריך להמעיט ולבחור את מוצרי החלב האיכותיים -לקנות ישירות מהמחלבה השכונתית ,או אפילו להכין בבית חלק מהמוצרים .
מוצרי החלב לא מתאימים לכל אחד ,העיכול יכול להיות קשה להרבה אנשים .אני לא ממהרת להמליץ למטופלת להפחית את מוצרי החלב במיידי .בהחלט ממליצה להפחית במיוחד מוצרי חלב מלאי סוכרים ולבנים .

אני מכינה בבית :)
להלן מתכון ללבנה ביתית וגבינת שמנת ביתית


גבינת לבנה ממש קלה להכנה

  • ליטר וחצי יוגורט (פרה /עיזים)- עדיפות ל7.5 אחוזי שומן 
  •  כף מלח 
מכניסים לקערה את החומרים ,מערבבים .עד כאן ,קשה אה?
מכנסים לחיתולי בד ,קושרים .
אני מניחה את הבד על מסננת ומתחת קערה ומכניסה למקרר (חשוב בימים חמים) וממתינה 24 שעות וזהו מוכן .
ניתן לשדרג עם עשבי תיבול ושום .מומלץ בחום !

גבינת שמנת מעולה וגם פשוטה -
לא המצאה שלי אלא סבא אליעזר של אילי מוצרי בד אקולוגיים.

  • 2 גביעי אשל 
  • 2 גביעי שמנת 
  • 1 גביע יוגורט עזים 
  • כפית מלח גס מומסת ברבע כוס מים חמימים .
מערבבים בקערה ,מכניסים לחיתול בד כמו הלבנה.
ניתן לשדרג עם זיתים ,שום ,שמיר ומה שתרצו .




כשמחליטים להמעיט  במוצרי חלב -כדאי להוסיף מזונות המכילים סידן בכמות גדולה :
סרדינים 
תרד ,ברוקולי
שומשום -טחינה
כרוב
חומוס
סויה
חמניות שקדים
אצות ים -לאוהבי הסושי
פטרוזיליה
שיבולת שועל
בוטנים

יש גם תחליפים נוזליים למי שלא יכול בלי חלב כלל -חלב סויה ,חלב אורז,חלב שקדים ,שיבולת שועל ,אפילו קינואה .
מבחינת התזונה,עוד אכתוב הרבה על אוכל בהמשך ,אני מאמינה צריך לאכול הכל במידה !
ולכל אחד התזונה המתאימה לו בתקופה שונה בחייו .
למשל תינוק או פעוט מצונן זה הזמן להימנע ממזון מלחלח כמו חלב עוד יותר כדי לא להחמיר את המצב .
או אישה בהריון מרגישה צורך עז לאכול קוטג' באמצע הלילה כי זה מקל על הבחילה (כפי שקרה לי ),אז הקשיבי לגופך ! 
מה שכן אני לא ממליצה שמוצרי חלב יהיו המרכיב העיקרי בתזונה .

חוזרת על עצמי שוב יש לשמור על איזון!!

שיהיה חג שמח !!!





פטנט לשמירה על מגפי החורף שלך

 טוב  עשינו סדר בארון והוצאנו את הכפכפים ועשינו גם סדר גם בפינת המיחזור וזה מה שיצא ..

יום שבת, 12 במאי 2012

איך לייבש עגבניות בבית ?



החלה עונת עגבניות התמר והיה מבצע בסופר, אז קניתי 2 ק"ג והכנתי עגבניות מיובשות טעימות.

עגבניות מיובשות הכנה ביתית -

  • 2 ק"ג עגבניות תמר
  • מלח
  • 3-2 שיני שום פרוס
  • טימין מיובש
  • טימין טרי
  • שמן זית משובח


הוראות הכנה :
מחממים את התנור ל100 מעלות.
שוטפים את העגבניות במים קרים ובסבון מיוחד לפירות (אפשר גם סודה לשתייה עם מים )

מייבשים אותן. חוצים את העגבניות לשתיים ומוציאים את הליבה שלהם. מניחים אותן על רשת, מסודרות יפה יפה.
מניחים ענף של טימין וזורים מעט מלח ומכניסים לתנור ל 4 שעות או אם רואים שהעגבניות התייבשו להן יפה אז מוציאים קודם תלוי בתנור ומידת הנוזלים של העגבניות.
זהו שוכחים מהם, חוזרים אחרי מספר שעות.
מוצאים אותן להתקרר. בינתיים מעקרים צנצנת(עם מים רותחים). לאחר שהתקררו העגבניות, מכניסים אותם לצנצנת.
מוסיפים שום וטימין מיובש מכסים בשמן זית .
מוכן !!



לשמור במקרר. אם רוצים לשמור במקום אחר יש לעקר את הצנצנת ולהעביר אותה תהליך של וואקום

או שפשוט אפשר לייבש עגבניות על הדאשבורד באוטו באמצע הקיץ :)

יום ראשון, 6 במאי 2012

שימושים נוספים לסודה לשתייה

לאחרונה גילית המון שימושים נוספים לסודה לשתייה. חומר שמתפרק ביולוגית, לא רעיל לגוף ובטוח לשימוש.
סודיום ביקרבונט -זהו שם המקצועי. החומר בא בצורת אבקה לבנה היא בעצם סוג של מלח.
לסודה לשתייה יש 2 פעולות עיקריות : סותר חומצה ומתפרק בחום. מי שמעוניין לדעת יותר על ההרכב הכימי מוזמן להיכנס לכאן
בזכות שתי הפעולות הללו הסודה לשתייה יעילה ובטוחה בשלל מצבים :

במטבח:

שטיפת ירקות ופירות -לניקוי חיצוני כי אי אפשר להוציא את חומרי ההדברה ממש, אומרים שחומרי ההדברה נכנסים ללב הפרי /ירק.
יחס של כף סודה לשתייה לכל ליטר מים.
ניקוי סירים ומחבתות -לפזר סודה לשתייה על האזור השומני/ מלוכלך והוסיפו מים חמים.המתינו כ 15 דקות. לשפשף ולשטוף.
לניקוי שיש וקרמיקות ללא שריטות- הכינו משחת סודה לשתייה. מירחו על ספוג, תנקו ותשטפו.
משחת סודה לשתייה לניקוי-3 כפות סודה לשתייה על כף מים.

נטרול ריח מהפח -לפזר בתחתית שקית הזבל (המתכלה כמובן .)

לאפייה -בגלל שמתפרק בחום הוא גורם לפליטת פחמן דו חמצני ואז גורם להתפחה.
לנטרול חומציות של עגבניות-בסיום הבישול הוסיפו כפית סודה לשתייה.
לריכוך בשר וקטניות -בטרם הבישול בשלב השרייה.
לשמירת הצבע של הירקות -הוסיפו קורט סודה לשתייה לבישול על מנת לשמור על צבע הירקות.
לקיצור זמן הבישול הוסיפו חצי כפית לבישול הירקות -מקצר את זמן הבישול -חוסך באנרגיה.

ניקיון 

ניתן לנקות כל דבר עם סודה לשתייה -החל ממשטחים עם קרמיקה -שירותים, מקלחות, ברזים, אני כבר ויתרתי על חומרי ניקוי החזקים.

לניקוי אבנית ועובש -הכינו משחת סודה לשתייה -יחס של 3 (סודה ) ל1 (מים)
לניקוי שטיחים וספות מבד-פזרו סודה לשתייה והניחו לרבע שעה עד יממה .העבירו שואב אבק .

לנטרול ריחות של ארגז החול של חתולים -פזרו סודה לשתייה ,פזרו מעל את החול .
מה אני עוד עושה איתה ?

נטרול ריחות מהנעליים-פזרו סודה לשתייה  על הנעליים להפחתת ריחות לא נעימים.

לגוף 

לצרבת -שתייה של סודה לשתייה מקלה מאוד -מאחר והיא מנטרלת חומציות. 

דיאודורט - כמנטרל ריח יעיל ומומלץ ביותר -לוקחים מלחיה ריקה ומכניסים לתוכה כמות של סודה לשתייה ומפזרים באזור בית השחי .

משחת שיניים -להלבנה וחיטוי -לא מומלץ על בסיס יומי בגלל שהיא גורמת לשחיקת האמייל -משחה שמנקה את החניכיים ומנטרלת ריח רע מהפה.
מי שרוצה לנקות על הדרך את המברשת שיניים זה הזמן.


 יש עוד הרבה שימושים בריאים לסודה לשתייה שאביא בהמשך. אז קדימה לכו לחנות תבלינים, שם תמצאו שקית  גדולה של סודה לשתייה שיכולה לשמש אתכם בבית בטבעיות.



יום שבת, 28 באפריל 2012

מגבונים -המצאת המאה לאמהות ?


  • "תביאי לי מגבונים ,בבקשה! "אמרה לי המטפלת של בני.אמרתי לה שהוא רגיש לחומרים  שיש שם ותמיד תשטוף אותו בכיור ( כך אמרתי לכל המטפלות שטיפלו בילדיי –אגב זה די נכון עושה להם תפרחת מהזן המתפשט בשימוש קבוע ..).קיבלה בהבנה את דבריי ,למחרת אמרה לי :"תביאי לי מגבונים לבחוץ כאשר אנחנו בגן שעשועים – ויש סוג אחד ללא אלכוהול " גיחכתי לעצמי.
    הרי אין, המגבונים האלו הם כבר 'ביליד אין' אצלנו ובאמת המצאת המאה לאמהות.
    המציאה אותם חברה בריטית אי שם בשנות החמישים, ודי התפתחו בישראל משנות ה90, אפשר להבין עם החום והלחות פה ...
    אני זוכרת אותם בקופסה כחולה, מגבונים מגולגלים וזה היה תמיד באוטו, ויש אותם עדיין על המדפים למען הנוסטלגיה למי שרוצה.
    אגב ממה שראיתי השימוש במגבונים די מועט באירופה, אפריקה ובמזרח הרחוק .
    יש שיגידו שזו המצאה גאונית ואני מסכימה לגמרי.
    עוזר מאוד כשאין מים בסביבה, לאוטו, מסיר שומנים וכתמים במיוחד אבק, ציורים על הרצפה/ הקירות וכדומה, בקיצור אין בית בלי מגבונים.
    אמא שלי המקסימה כל פעם שחסר בבית היא מביאה לי רביעייה, לא נראה שהיא מבינה את העניין. מה הבעיה שיהיו מגבונים הרי זה כל כך נוח ומנקה יופי את הבית!!
    למען הבריאות של כולנו! זו התשובה האמיתית! אתם יודעים אילו חומרים מכניסים לשם?
    גם המגבונים שהם ללא אלכוהול כביכול, אבל עדיין יש אלכוהול, סוג אחר אומנם. אלכוהול הוא חומר חיטוי נהדר מצד שני הוא מייבש, מייבש את העור ולכן מוסיפים כל מיני חומרים מלחלחים.
    פאראבן –עוד חומר שנמצא שהוא מפריע לאיזון ההורמונאלי  שלנו.
    תוסיפו לזה גם בושם, וכימיקלים שונים (בעלי מוסיף ברגע זה, שהמערכות שימור חזקות, מה זה אומר אני שואלת: מתי גדל לך עובש על המגבונים הלחים בפעם האחרונה?הרי זה מוצר מלא במים?? איך לא תתיישב מושבה של פטריות /חיידקים??)
    ועם כל זה יש גם מחמם מגבונים כדי שיהיה עוד יותר נעים ...
    וכל המגבונים עוברים על הטוסיק של התינוק שלנו לפחות כמה פעמים ביום, על הנזלת אי שם במערות האף, גם על הצוואר אחרי הארוחה. זו חשיפה יומיומית לכימיקלים שונים ורבים. למרות שאין מחקרים המוכחים שהם חומרים מזיקים, אני לא צריכה מחקרים בשביל להחליט שזה לא טוב לי ולמשפחתי  .
    מבחינה אקולוגית -אומנם הבד מתפרק בקלות, מה עם האריזות שלא מתכלות, גם עוד נקודה למחשבה.
    מגבונים שלי

    אבל באמת ,איך אפשר לוותר על המגבונים השימושיים הללו ?
    מה שהסינים אומרים הוא המוטו שלי בחיים: הכל במידה והכל יחסי 
    יש מגבונים עם רשימה אינסופית (לא אפרט אילו חברות, קראו בעצמכם) ויש מגבונים עם חצי רשימה.
    אז אם חייבים מגבונים אז בחרו בחברה המצמצמת את רשימת המרכיבים ואני לא ממליצה לעשות מקלחת איתם.אלא אם כן אתם בשטח /מדבר והמים במימיה חשובים לכם.

    מה אני עושה ? פשוט מאוד, רכשתי מגבוני בד מרובעים (אפשר לתפור מי שיודעת :) ומרטיבה אותם במים ואפשר עם שמן שקדים ומעט סבון -בקרוב הסרטון ...
    ואצלי המגבונים גם צבעוניים וחמימים...




יום שני, 23 באפריל 2012

לקראת יום העצמאות ,בואו נשנה קצת את העולם!!!

אני רק חושבת על יום העצמאות ואני מדמיינת הרי זבל בכל מקום ומתחלחלת  .מצד שני ,כל המשפחה אוהבת לטייל ולאכול בטבע אז גם אנחנו נצא .
נכון שבשנים האחרונות מטיילים ומנפנפים ישראלים  אוספים את הזבל בשקית גדולה ,וזו התקדמות אדירה ! יחד עם זאת  בואו נחשבו קצת יחד איך אפשר לנפנף בצורה אקולוגית יותר
 כמה טיפים איך לעבור את החג בצורה אקולוגית :

איפה לעשות פיקניק
הכי טוב קרוב לבית -גם תחסכו דלק וגם זמן .אפשר להגיע ברגל או באופניים  לחלקת דשא הקרובה  ביותר לבית .
התארגנות לפיקניק כן מדברים עכשיו על אוכל
כלים 
יש את הכלים החד פעמים אקולוגים מתכלים -רעיון נפלא אבל קצת יקר לדעתי .
אפשרות הרבה יותר אקולוגית וחסכונית היא  שתביאו איתכם צלחות פלסטיק,קערות וסכום רגיל .
כמספר הנפשותאו יותר ,אח"כ תשטפו בבית או תביאו אתכם סבון כלים ומים .
מפה לשולחן
במקום מפה חד פעמית -השתמשו במפה ישנה שיש בידיכם ושמרו אותה לכל הפיקניקים שלכם .
אחסון 
-תבלינים :ארגנו לכם קופסא שתשמש אתכם לאורך זמן ( אפשר לוותר על שקיות סנוויצי'ים )
-קרחונים לציינדית :מלאו מים בבקבוקים והשתמשו בהם גם לשתייה וגם לקירור.אותה עבודה כמו הקרחונים הזוהרים.
-במקום להביא מיליון שקיות ולמלא את המצרכים שלכם .תמלאו אותם בתיקים או ,ציידנית סלסלת פיקניק.
ניקיון אישי 
-תביאו אתכם מגבות שניתן לכבס
-מגבונים - מגבות קטנות עם בקבוק שפריצר עם סבון גוף ומים  .

מה להביא לאכול
מה שתרצו ,כדי לצמצם את כמות הזבל הלא מתכלה ולשפר את בריאותכם : לא חייבים לקנות חטיפים .
כדאי להביא ירקות חתוכים ,פירות ,פשטידות ,,חומוס ביתי ,חטיפי בריאות ביתיים ..
אחרי הפיקניק 
זבל -בקבוקים -קחו אותם אתכם לאוטו וכשתהיו בקרבת מיכל מיחזור תזרקו לשם .
תביאו שקית אחת גדולה מתכלה לכל הזבל .

העיקר תהנו אחד עם השני ,הרבה סבלנות עם הצפיפות ושיהיה חג שמח !!!