יום ראשון, 27 במאי 2012

גרנולה ביתית וקלה להכנה


גרנולה ביתית 
מרכיבים -
בקערה גדולה מחברים יחד את המרכיבים היבשים:
6 כוסות שיבולת שועל פתיתים מלאים -לא קוואקר אינסטנט
חצי כוס קוקוס טחון
חצי כוס זרעי חמניה לא קלויים 
חצי כוס זרעי דלעת לא קלויים
חצי כוס שומשום
לחומרים היבשים מוסיפים :
3/4 כוס סילאן 
אני מוסיפה מעט מים חמים לאותה כוס כדי להמיס את הסילאן.
2 כפיות שמן קנולה 

לערבב עד שכל הזרעים והשיבולת שועל יכוסו בסילאן אחרי שערבבנו את כל המרכיבים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד להזהבה
בערך כחצי שעה -תלוי בתנור.
יש לערבב מידי מספר דקות כדי שלא ישרף בצדדים.
כשנראה מוכן,נוצי ונצנן.

ולהכניס לצנצנת מעוקרת ונקייה.

ניתן להוסיף לאחר הצינון :פירות יבשים כמו משמשים ,תותים ,תמרים ,תפוחים חמוציות וכל העולה על רוחכם
*פצפוצי שוקולד איכותיים בגרנולה משדרגים אותה .
גרנולה צלויי זהו להם גרנולה קריספית  טעימה ופשוטה להכנה .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תגובות